Comunicat – VOCEA BASARABIEI

“VOCEA BASARABIEI” TRANSMITE UN MESAJ DE SOLIDARITATE INTERNATIONALA:

Dragi prieteni, avem nevoie de sprijinul vostru !

Mesaj de solidaritate pentru internaţionalizarea situaţiei grave din R. Moldova.

Daca urmariti stirile, puteti vedea ca Republica Moldova e cuprinsa in ultimele zile de ample proteste contra regimului comunist si fraudarii masive a alegerilor din 5 aprilie 2009, proteste care s-au soldat cu violente, in urma unui scenariu provocatoriu gandit de guvernarea comunista. Surse veridice de informaţii găsiţi pe:

http://www.antena3.ro
http://www.unimedia.md
http://www.voceabasarabiei.net
http://www.jurnaltv.md
http://www.realitatea.net
http://pro teste.tumblr.com

De multe ori site-urile moldoveneşti nu functioneaza, în acest caz materialele Jurnal TV le puteţi găsi şi pe youtube, iar site-urile româneşti gen http://www.realitatea.net pot fi accesate oricând. Odată ce sunteţi informaţi avem nevoie de suportul vostru.

Ce puteţi face:

  • Informaţi presa din întreaga lume, dar şi mass-media locale, despre ce se întamplă aici (folosiţi mai ales internetul, traduceţi în limbile pe care le cunoaşteţi informaţiile pe care le găsiţi in română).
  • Informaţi ministerele de externe şi organizaţiile locale/naţionale/internaţionale ale ţărilor unde rezidaţi, dar mai ales organizaţiile care se ocupă de apărare a drepturilor omului. Cereţi reacţii faţă de represiunea din Moldova, prin apeluri, scrisori oficiale, mesaje. Aşteptăm mesaje atât de la cetăţenii Molovei, cât şi din partea oricăror altor grupuri sau persoane fizice din străinătate!
  • Dacă în fiecare instituţie media va exista măcar o persoană care monitorizează evenimentele şi detaliile situaţiei din RM, atunci veţi reuşi să ne ajutaţi întru mediatizarea corectă a infomaţiilor, f ormarea unei opinii publice corecte, dar şi internaţionalizarea gravităţii situaţiei din RM
  • Discutaţi pe forum-uri şi in spaţiile publice în care vă întâlniţi.

Vrem să vă asigurăm că tinerii de aici nu susţin violenţa. Dezastrele din 07.04.2009 au fost provocate şi au făcut parte dintr-un scenariu bine-regizat al partidului communist. Noi nu suntem de acord cu regimul represiv instalat aici, dar şi cu fraudarea scrutinului electoral din 05.04.2009 şi vrem sa protestăm paşnic. Informaţii video, foto, dar şi alte declaraţii care demonstrează aceste fapte există pe site-urile de mai sus.

Cerem ajutorul organizaţiilor internaţionale (guvernamentale şi neguvernamentale) să ia atitudine şi sa semnaleze neregulile şi fărădelegile unui regim care încalcă flagrant drepturile si libertăţile omului. Cerem ajutor în vederea sesizării guvernelor altor state.Orice acţiune în acest sens este binevenită. Dacă se vor implica şi alte state, Romania nu va putea fi acuzată de implicare in treburile interne ale altui stat.

Avem încredere în capacitatea voastră de a analiza la rece ceea ce se întamplă şi de a face demersurile necesare.

Avem nevoie de voi! Nu fiţi indiferenţi faţă de încercările noastre de a ne apăra demnitatea şi libertăţile!

Parinţii, rudele, priete nii voştri din R. Moldova cer sprijinul vostru.

Transmiteţi informaţia mai departe!

Vă mulţumim….

Semneaza tinerii din R.Moldova

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: